Selecteer een stuk tekst om hem voor te laten lezen!

BNR Nieuwsradio

 • Ook D66 wil tol heffen in Amsterdam
  by BNR Webredactie on januari 22, 2020 at 1:46 pm

  D66 en GroenLinks willen de mogelijkheid laten onderzoeken om voortaan tol te heffen op doorgaand autoverkeer in Amsterdam. Het voorstel van de partij wordt vanmiddag in de gemeenteraad behandeld. ‘We willen onderzoeken of betalen naar gebruik kan worden ingevoerd’, zegt D66-raadslid Jan-Bert Vroege.

 • CDA: Valse start Invest-NL
  by BNR Webredactie on januari 22, 2020 at 11:43 am

  Het CDA wil dat Invest-NL toegankelijker wordt voor mkb-bedrijven. Bedrijven met een financieringsbehoefte die onder de vijf miljoen euro ligt, hoeven namelijk niet aan te kloppen bij het net gelanceerde investeringsvehikel van Wouter Bos. ‘We zijn verbaasd over de uitspraken van de heer Bos, dit moet zo snel mogelijk van tafel’, zegt CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch.

 • Omzet ASML groeit met 8 procent
  by BNR Webredactie on januari 22, 2020 at 10:25 am

  Chipmachinefabrikant ASML heeft over 2019 een omzet geboekt van 11,8 miljard euro. Het jaar begon matig, maar vooral het vierde kwartaal maakte veel goed. Alleen al in die periode wist het bedrijf acht EUV-machines te verkopen.

 • Pensioenfondsen op de bres voor zzp’ers
  by BNR Webredactie on januari 22, 2020 at 10:16 am

  Er moet een pensioenregeling komen voor zzp’ers. Dat willen de pensioenfondsen Zorg en Welzijn en Bouwnijverheid. Volgend jaar starten zij met het aanbieden van pensioen aan zzp’ers, die nu nog niet de mogelijkheid hebben om pensioen op te bouwen.

 • Brexit mogelijke dreiging voor Zeeuwse mossel
  by BNR Webredactie on januari 22, 2020 at 9:32 am

  De Brexit is een bedreiging voor de Zeeuwse mosselhandel. Nederland is voor vijf tot tien procent afhankelijk van de Britse mossel als het gaat om de Zeeuwse handel in de schelpdieren. En het VK en Brussel moeten snel aan de bak. Anders staan straks niet alleen de mosselen te stinken op de parkeerplaats, maar komt ook de Zeeuwse samenwerking met Britse mosselkwekerijen in de problemen.