Selecteer een stuk tekst om hem voor te laten lezen!
Algemeen binnenland entertainment 

Man wacht jaren in kelder op einde der tijden

In het Drentse dorp Ruinerwold is een gezin aangetroffen dat ruim negen jaar in een kelder leefde. De familie zou wachten op ‘het einde der tijden’ en was al die tijd zelfvoorzienend. De situatie kwam aan het licht toen één van de kinderen ontsnapte en alarm sloeg bij een lokale kroeg.

De 25-jarige zoon die de bar binnenstapte was volgens de kroegbaas ‘totaal verward’, praatte kinderlijk en had totaal geen idee waar hij was. Hierna werd besloten om de politie te bellen en de burgemeester te waarschuwen. De toegesnelde agenten vonden op de boerderij, verstopt achter een kast, een trap naar beneden.

Uiteindelijk werden in de kelder een 58-jarige vader en zijn andere vijf volwassen kinderen gevonden. Iedereen zat er al ruim 9 jaar en had al die tijd geen daglicht gezien. De vader lag op bed, waarschijnlijk vanwege een herseninfarct dat hij enkele jaren geleden moet hebben gehad.

Het gezin leefde tijdens zijn isolatie alleen maar van hun eigen groentetuin en een geit. De buren hadden geen idee van het tafereel. Volgens hen woonde er slechts een man die de hele boerderij had dichtgetimmerd.

De vrouw van het gezin is nog niet gevonden: mogelijk is zij al overleden en ligt ze ergens op het erf begraven.

Bron: RTV Drenthe, NOS, Politie Drenthe

Gerelateerd:

Leave a Comment