Selecteer een stuk tekst om hem voor te laten lezen!
Algemeen binnenland entertainment Sport 

Badmintonduo Tabeling en Piek heeft primeur met winst Dutch Open (Video)

Selena Piek en Robin Tabeling hebben als eerste Nederlandse duo de Dutch Open Badminton gewonnen. In Almere versloeg het duo de Britse Chris en Gabriël Adcock: 21-17, 21-13.

Tabeling en Piek, die sinds begin dit jaar samenspelen en derde stonden op de plaatsingsranglijst, begonnen goed aan de eerste set. Weliswaar slaagden ze er lang niet in om ver uit te lopen, maar mede door de steun van het thuispubliek wisten ze toch te winnen met 21-17.

Het tweede deel begon wat moeizaam aan Nederlandse kant. De Adcocks, meervoudig Europees kampioen, bleven de controle over de wedstrijd houden. Toch slaagde vooral Robin Tabeling erin om veel druk te zetten en zo in de wedstrijd te blijven.

Rond 11-9 verloor het Engelse koppel echter alle controle, waardoor de Nederlanders simpel uit konden lopen. Uiteindelijk werd het geen wedstrijd meer en was een foutje van Chris Adcock fataal: 21-13

“Sinds ik met Robin speel hebben we een heel ander speltype”, verklaart Piek aan een verslaggever van Frankreporter. “Met mijn oude dubbelpartner Jacco Arends speelden we veel meer op gevoel, nu heb ik echt power achter me staan. Zo mooi dat dit nu lukt!”

“En zeker ook als je zo goed speelt”, valt Tabeling haar bij. “Gisteren hebben we in de halve finales heel veel vertrouwen opgedaan. Dan is dit natuurlijk extra geweldig.”

Bekijk hier de complete wedstrijd terug:

Klik hier voor alle videos van het tournooi

Gerelateerd:

Leave a Comment