Selecteer een stuk tekst om hem voor te laten lezen!
Algemeen buitenland politiek 

Australië wil 2 miljoen katten doden met gif

De Australische regering is van plan om volgend jaar 2 miljoen katten te doden door vergiftigde worstjes uit vliegtuigen te gooien. De regering is van plan de wilde katten doden omdat ze mede de oorzaak zouden zijn voor het uitsterven van minstens 27 zoogdieren sinds de achttiende eeuw.. Katten zijn waarschijnlijk in de achttiende eeuw door de Europeanen naar Australië gebracht.

De regering is de plaag wilde katten nu zat. Ze zijn van plan om voor 2020 minstens 2 miljoen wilde katten te doden. Een deel van het plan is de katten te doden met giftige worsten, gemaakt van kangoeroevlees, kippenvet, kruiden, specerijen en een dodelijk middel genaamd ’1080’ (Natriumfluoracetaat), dat middel is dodelijk voor dieren. De worstjes moeten door een vliegtuig worden gedropt in de gebieden die lijden onder de plaag. Na het eten van het worstje zullen de katten binnen 15 minuten sterven.

PETA Australia noemt het plan ’gruwelijk wreed’.

In andere delen van het land gaat de regering verder, daar mogen katten worden gevangen en gedood, in de staat Queensland krijgt je voor een dode kat omgerekend 6 Euro.

Katten doden elk jaar rond de 377 miljoen vogels en 649 miljoen reptielen in Australië, dat blijkt uit recent onderzoek.

Gerelateerd:

Leave a Comment