Selecteer een stuk tekst om hem voor te laten lezen!
Algemeen binnenland buitenland gezondheid 

Nieuwe richtlijnen Wereldgezondheidsorganisatie: baby moet weg bij scherm, meer gaan slapen en meer bewegen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft nieuwe richtlijnen uitgebracht voor kinderen en babys van vijf jaar of jonger. In het advies wordt onder andere gezegd dat een kind tussen de 1 en 4 jaar oud maximaal een uur schermtijd per dag mag. Minder is beter.

Laatst bleek uit een onderzoek dat Nederlandse kinderen ook veel langer achter een scherm zitten. Jonge kinderen zitten gemiddeld een uur en drie kwartier per dag voor de televisie.

De WHO adviseert 14 tot 17 uur slaap voor kinderen van 3 maanden en jonger. 12 tot 16 Uur aan slaap voor baby’s die 4 tot 11 maanden oud zijn en 1- tot 2-jarigen moeten 11 tot 14 uur slaap hebben per dag. De WHO beveelt ook aan dat kinderen tussen 3 en 5 het best 10 tot 13 uur slapen per dag.

Ook beweging is erg belangrijk in de eerste jaartjes van een kind. Spelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen.

Gerelateerd:

Leave a Comment