Selecteer een stuk tekst om hem voor te laten lezen!
Algemeen Extra Opinie 

Shell gaat CO2-neutraal?

Gisteren heeft Shell aangekondigd dat voor elke liter een extra cent gevraagd wordt van de klant om bomen aan te planten. Dit zou ervoor zorgen dat de uitstoot van de auto’s bij het gebruik van de brandstof door de bomen ontkracht wordt. Dit initiatief klinkt te goed om waar te zijn.

Toch is hierop aan te merken dat klanten met de duurdere benzine liever een ander bedrijf kiezen met lagere kosten. Met 5 miljoen volwassen bomen compenseer je per jaar de CO2-uitstoot van de auto’s in Nederland voor één dag. Als deze bomen later nog verbrand of gecomposteerd worden komen de CO2 gassen toch nog vrij en heeft dit initiatief geen enkel nut.

Shell Heeft wel als een van de enige van zijn soort een poging gedaan naar een verbetering in de toekomst van onze aarde. Ook al is dit plan niet feilloos, het is een vooruitgang.

Gerelateerd:

Leave a Comment