Selecteer een stuk tekst om hem voor te laten lezen!
Algemeen buitenland Tech 

VS en Zuid Korea claimen eerste 5G netwerk: Ruzie om de eerste plaats.

De Amerikaanse mobiele provider Verizon wilde de primeur hebben: ‘het eerste bruikbare 5G-netwerk op de planeet lanceren.’ Maar drie Koreaanse providers claimden vannacht enkele uren eerder dan de Amerikanen een eigen 5G-netwerk te hebben gelanceerd. Het is nu onduidelijk wie nou het eerste was.

Veel techsites schrijven over een truc van Verizon om zo eerder het netwerk te kunnen lanceren. (De oorspronkelijke datum voor de lancering was namelijk 11 april). Toen de Zuid Koreanen hoorden van het idee, gingen ze aan het werk om de Amerikanen voor te zijn.

Feit is dat de eerste 5G netwerken gisteravond zijn gelanceerd in enkele wijken van de steden Chicago, minneapolis en Seoel. De gewone burger merkt er niet zoveel van,er is namelijk maar één smartphone die 5G ondersteunt: een toestel Motorola, die nog eens opzetstuk van 200 dollar nodig heeft om het netwerk te kunnen gebruiken.

De Zuid-Koreaanse telefoonfabrikant Samsung heeft aangekondigd deze week met de verkoop van zijn eerste 5G-telefoon te starten. De Samsung Galaxy S10 5G is voorlopig dan alleen nog in Zuid-Korea verkrijgbaar.

Gerelateerd:

Leave a Comment