Selecteer een stuk tekst om hem voor te laten lezen!
Algemeen buitenland economie politiek 

Tekorten Venezuela: Maduro stelt 30-daags stroomrantsoen in.

De Venezolaanse president Maduro stelt een stroomrantsoen in voor de komende dertig dagen. Het land heeft al enkele weken te maken met ernstige stroomstoringen. Alle lessen op scholen zijn gestopt en een werkdag duurt nu tot 14:00 uur. Deze maatregelen zijn allemaal om stroom te sparen. Vrijdag viel de stroom in 20 van de 23 Venezolaanse staten uit.

“Dit is noodzakelijk om de continuïteit van de stroomvoorziening te behouden”, stelt Maduro.

In Venezuela hebben de burgers veel last van de tekorten. Het land kampt met te weinig medicijnen, eten en drinken. Dit alles komt voornamelijk door corruptie en wanbeleid van de overheid. Sinds de crisis zijn er al meer dan drie miljoen Venezolanen het land ontvlucht.

Gerelateerd:

Leave a Comment