Selecteer een stuk tekst om hem voor te laten lezen!
Algemeen buitenland politiek 

Amerikaanse Pentagon reserveert miljard dollar voor grenshek Trump

Het Amerikaanse ministerie van defensie maakte vandaag bekend dat ze een miljard dollar reserveren voor de bouw van het hek op de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico. Donald Trump wilde al eerder een grensmuur bouwen, het was een van zijn belangrijkste verkiezingsbeloftes. De Democraten zijn fel tegen, en reageerden erg boos op het besluit van het Pentagon.

Trump riep half februari al de noodtoestand uit om geld vrij te kunnen maken voor zijn grensmuur. Trump wil in totaal 8 miljard dollar uittrekken voor de aanleg van de muur. De noodtoestand wil hij gebruiken om 3,6 miljard dollar uit het budget van het Pentagon te nemen, met zijn gewone macht wilde hij daarna nog 3,1 miljard halen uit andere overheidsinstellingen.

De minister van Defensie Patrick Shanahan heeft het geniekorps van het Amerikaanse leger toestemming gegeven te beginnen aan de bouw van het zes meter hoge grenshek in de gebieden bij Yuma en El Paso.

Gerelateerd:

Leave a Comment