Selecteer een stuk tekst om hem voor te laten lezen!
Algemeen binnenland buitenland Tech 

Weer lek bij Facebook: Honderden miljoenen wachtwoorden onbeveiligd opgeslagen

Het is het zoveelste privacyschandaal bij Facebook, wachtwoorden van honderden miljoenen gebruikers werden op onbeveiligde servers opgeslagen. Zo konden de meer dan twintigduizend medewerkers van het techbedrijf deze doorzoeken. Dit meldt beveiligingsonderzoeker Brian Krebs donderdag.

In de database waren niet alleen wachtwoorden van Facebook gebruikers te vinden maar ook de wachtwoorden van Instagram gebruikers. Facebook zegt dat er geen bewijs is dat deze informatie daadwerkelijk is misbruikt. Facebook geeft gebruikers nu in een melding het advies om hun wachtwoord te veranderen zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Facebook heeft het probleem inmiddels opgelost. Vermoedelijk lagen de wachtwoorden van tussen de tweehonderd en zeshonderd miljoen gebruikers opgeslagen in de onbeveiligde databanken.

Eerder waren er ook al beveiligingslekken bij Facebook.

Gerelateerd:

Leave a Comment