Selecteer een stuk tekst om hem voor te laten lezen!
Algemeen binnenland 

Inwoners Utrecht en omgeving lopen vanavond mee in stille tocht Utrecht, Mark Rutte en Grapperhaus ook aanwezig.

De stille tocht begint rond 19.00 uur te lopen vanaf het Jaarbeursplein in Utrecht. Iedereen kan vanaf 18.30 uur verzamelen. Er zullen een aantal toespraken worden gegeven. Er is ook een een minuut stilte. De gemeente vraagt deelnemers bloemen in de kleuren van de Utrechtse vlag (rood of wit) mee te nemen. U-OV meldt dat de tram niet zal rijden tussen 18.00 en 21.00 uur om de stille tocht in goede banen te leidden. Ter vervanging worden bussen ingezet. De tocht gaat vanaf het Jaarbeursplein naar het 24 Oktoberplein, de route van de sneltram. Op het 24 Oktoberplein kunnen er dan bloemen worden neergelegd bij de gedenkplaats.

De Gemeente Utrecht bekijkt of ze een monument gaan neerzetten ter herdenking van het schietincident van afgelopen maandag.

Minister-president Mark Rutte heeft aangekondigd samen met minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie en veiligheid) naar Utrecht voor de stille tocht, de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema loopt ook mee. Burgemeester van Zanen (Utrecht) zal ook aanwezig zijn voor de herdenking.

Gerelateerd:

Leave a Comment