Selecteer een stuk tekst om hem voor te laten lezen!
Algemeen buitenland economie 

Boeing 737 MAX aan de grond houden kost luchtmaatschappij 2 miljoen liter kerosine extra per dag.

Omdat luchtvaartmaatschappijen wereldwijd de Boeing 737 MAX aan de grond moeten houden kost dat de luchtvaartmaatschappijen dagelijks zo’n 2 miljoen liter kerosine extra. Docent luchtvaart- en ruimtetechniek aan de TU Delft Joris Melkert heeft dat besloten. Na de crash van twee Boeing 737 Max toestellen worden de vliegtuigen nu wereldwijd aan de grond gehouden.

Wereldwijd schrappen luchtvaartmaatschappijen hun orders voor de gloednieuwe toestellen. De Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda schrapt bijvoorbeeld de de bestelling 49 toestellen, Boeing loopt daarmee ongeveer 4 miljard euro mis.

Gerelateerd:

Leave a Comment