Selecteer een stuk tekst om hem voor te laten lezen!
Algemeen buitenland politiek 

Nieuw-Zeeland verbiedt alle automatische wapens na aanslag Christchurch

Minister-president Jacinda Ardern heeft bij een persconferentie bekendgemaakt dat de regering heeft besloten om alle automatische en semi-automatische wapens te verbieden. Dit is na aanleiding van de bloedige aanslag op een moskee in de stad Christchurch vorige week. Ook gereedschappen voor het aanpassen van geweren en magazijnen met grote capaciteit gaan in de ban.

De maatregelen gaan volgens het kabinet per direct in. Mensen kunnen hun wapens inleveren bij de politie.

Vrijdag schoot een rechts-extremistische Australische man met een semi automatisch wapen in een Moskee. Alle vijftig dodelijke slachtoffers zijn inmiddels geïdentificeerd. De eerste slachtoffers van de massamoord in Christchurch zijn woensdag begraven. Er raakten dertig mensen gewond.

Gerelateerd:

Leave a Comment