Selecteer een stuk tekst om hem voor te laten lezen!
Algemeen buitenland politiek 

Franse regering zet leger in tegen gele hesjes.

De Franse regering heeft besloten om het leger in te gaan zetten tegen de gele hesjes, ze doen dit om te voorkomen dat de demonstraties uit de hand lopen. Eerder waren er opstootjes tussen de politie en de actievoerders, ook plunderden demonstranten winkels. De Franse regering wil dat nu tegengaan door het leger in te zetten.

Afgelopen weekend was de achttiende protestzaterdag van de spontane en chaotische protestbeweging toen waren er ook tal van plunderingen en incidenten. Er werd op die dag bijvoorbeeld een bank met daarboven woningen in brand gestoken en een wereldberoemd restaurant werd door de relschoppers bijna compleet verwoest.

Hieronder een video van RTL Nieuws over de gele hesjes afgelopen weekend.

Gerelateerd:

Leave a Comment